Tunnusten luominen ja omien huollettavien liittäminen tunnukseen

Jämijärven kunta on ottanut Wilmassa käyttöön vahvan tunnistautumisen (suomi.fi) mahdollisuuden kesäkuussa 2021. Tästä lähtien uusien huoltajatunnusten teko tapahtuu suomi.fi-valtuutuksen kautta.

Uuden tunnuksen luominen

Huoltajat voivat luoda itselleen Wilma-tunnuksen Digi- ja väestötietoviraston huoltajatietojen perusteella. Tunnuksen luominen vaatii vahvan tunnistautumisen Suomi.fi-palvelun avulla. Wilmaan kirjaudutaan niin sanotulla vahvalla tunnistautumisella Suomi.fi-palvelujen kautta. Tarvitset kirjautuaksesi mobiilivarmenteen, pankkitunnukset tai varmennekortin. Vain vahvalla tunnistautumisella lapsen voi liittää omiin tunnuksiin. Tätä kutsutaan valtuuttamiseksi. Mikäli huoltajalla on useampi huollettava, kaikkien huollettavien valtuuttaminen on hyvä tehdä samalla kerralla ohjeiden mukaan. Suosittelemme vahvasti tunnistautumisen tekemistä tietokoneella.

1. Kirjaudu sisään Wilmaan osoitteessa: https://jamijarvi.inschool.fi/connect

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja "lähetä varmistusviesti".

a. Avaa sähköpostisi. -> Avaa Wilma varmistusviesti, jota klikkaamalla pääset jatkamaan tunnuksen luontia.
b. Huom! Jos viesti ei ilmesty sähköpostiisi, tarkistathan roskapostilaatikon.

3. Valitse huollettavasi koulu

Jatka Seuraava -painikkeella eteenpäin. Siirry tunnistautumiseen -painikkeella pääset tekemään verkkopankissasi vahvan tunnistautumisen.

4. Kirjaudu verkkopankkiisi ja tee vahva tunnistautuminen

5. Valitse Wilman avautuvasta ikkunasta kohta "Huoltajatiedot saatavilla väestörekisterikeskuksen kautta". Älä valitse muita vaihtoehtoja!

a. Paina painiketta "hae huollettavasi". Järjestelmä ohjaa sinut suomi.fi-palveluun. Valitse huollettavasi, joka on Jämijärven perusopetuksessa.

b. Paina painiketta “Vahvista ja jatka asiointipalveluun"

c. Palaat takaisin Wilman sivulle, jonka yläreunaan on ilmestynyt huollettavasi nimi.

d. Valitsemalla uudestaan "Huoltajatiedot saatavilla väestörekisterikeskuksen kautta" ja Hae huollettavasi pääset hakemaan seuraavan huollettavasi.

e. Tee kohdat 5a-d niin monta kertaa kuin sinulla on huolettavia Jämijärven perusopetuksessa.

f. Viimeisen haun jälkeen paina Seuraava-painiketta ja pääset tarkistamaan omat tietosi ja tekemään tunnukset loppuun Wilman ohjeiden mukaan.

g. Tarkasta omat tietosi.

h. Luo Wilmaan salasana (salasanan on oltava vähintään 8 merkkiä pitkä ja sen tulee sisältää vähintään kolmea seuraavista: isoja kirjaimia, pieniä kirjaimia, numeroita tai erikoismerkkejä).

i. Tarkista vielä syöttämäsi tiedot ja luo tunnus.

j. Antamasi sähköpostiosoite toimii Wilman käyttäjätunnuksena.

Uuden huollettavan lisääminen olemassaolevaan tunnukseen

Jos sinulla on jo Wilma-tunnus, mutta haluat lisätä siihen uuden huollettavan (varhaiskasvatukseen tai kouluun), niin kirjaudu ensin Wilmaan sisään https://jamijarvi.inschool.fi . Valitse oikeasta yläkulmasta hahmo ja hammasratas -kuvakkeen kohdalta Käyttöoikeudet --> Lisää rooli. Valitse  kohta "Huoltajatiedot saatavilla Digi- ja väestötietoviraston kautta". Älä valitse muita vaihtoehtoja! Paina painiketta "hae huollettavasi". Järjestelmä ohjaa sinut suomi.fi-palveluun. Siirry tunnistautumiseen -painikkeella pääset tekemään verkkopankissasi vahvan tunnistautumisen. Kirjaudu verkkopankkiisi ja tee vahva tunnistautuminen. Valitse huollettavasi, joka on Jämijärven kunnan varhaiskasvatuksessa tai perusopetuksessa. Paina painiketta “Vahvista ja jatka asiointipalveluun". Seuraa Wilman ohjeita.